MERCEDES-MAYBACH ще покаже ново купе

MERCEDES-MAYBACH ще покаже ново купе

Неясна снимка разкрива прототип с размерите на RR Wraith.

Пред вас е чисто новият прототип на Mercedes-Maybach. Той няма име. И е много голям. Вече ни изглежда величествено.

Изминаха около две години откакто Mercedes за втори път възроди името Maybach с внушителната версия на S-класата Mercedes-Maybach S600L. Явно през това време дизайнерите на “двете М” не са скучали. Пред вас е първата подгряваща снимка на купе, за която се очаква да бъде конкурент на Rolls-Royce Wraith. А може би дори на двувратия Phantom?

Не забравяйте, че Maybach има известен опит с купетата или по-скоро с едно единствено купе. То остана концептуален модел и се казваше Exelero.

Засега информацията, с която разполагаме, е истински малко. Знаем, че колата е дълга близо шест метра (колкото удължената версия на RR Phantom) и че премиерата ще се състои на конкурса за елегантност в Пебъл бийч на 21 август 2016.

Тъй като нямаме нищо друго, за което да се хванем, можем само да предполагаме. Да предполагаме, че купето ще се къпе в несравним лукс, ще бъде баснословно комфортно и немислимо тихо. А също, че на борда ще работят технологии от бъдещето, опаковани в дизайн, за който най-малкото бихме казали, че е ретро.

Без всякакво съмнение масата ще бъде впечатляваща. S600L тежи 2335 кг. Също толкова сигурно е, че задвижването ще бъде поверено на 6-литров V12 с две турбини и 530 к.с. Повече от достатъчни за ускорение до 100 км/ч за около 5 секунди. Ако се съди от спортния покрив на концептуалния модел – може би дори за по-малко.

Разбира се, не очаквайте суперспортист, а превъзходно GT купе за истински богатите, което ще стои чудесно както пред парижката опера, така и на пистата до частния ви самолет.

social position

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *