Първият пикап на Mercedes-Benz

Първият пикап на Mercedes-Benz

Немската компания Mercedes-Benz провежда финални тестове по обществените пътища своя първи сериен пикап X-класа.
Лекотоварният модел е скрит под камуфлаж, но вече можем да кажем, че дизайнът на серийната версия на практика няма да се различава от версията, която бе представена в края на октомври миналата година в Щутгарт. Прототипът е оборудван с по-големи колела и лебедка. По същество цялостният облик на новия автомобил и неговите пропорции ще бъдат запазени и в стандартната версия. Пикапът ще бъде построен върху платформата на Renault Alaskan и Nissan Navara. Всички модификации на Mercedes X-класа, включително и базовата, ще имат една и съща товароносимост от един тон. А масата на прикаченото ремарке ще бъде 3,5 тона.

Според предварителна информация базовата версия на пикапа ще бъде оборудвана с четирицилиндров 2,3-литров турбодизелов мотор с мощност 160 конски сили. Този двигател е монтиран на Renault Alaskan. По-скъпите модификации ще получат V6 дизелови и бензинови двигатели. Клиентите ще имат на разположение както със задвижване на задните колела, така и версия с двойно предаване.

Серийното производство на модела X-класа ще се извършва от 2017 г. в завода в Барселона, Испания. От следващата година моделът ще бъде сглобяван в завода на Renault в Кордоба, Аржентина. Автомобилът ще се появи на пазара в повечето европейски страни. В същото Mercedes-Benz отказва да продава модела в САЩ.

social position

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *