Автономен автомобил на BMW

Автономен автомобил на BMW

Стартираха изпитанията на автомобили с автономни системи за управление в съвместен проект на германският автомобилен концерн BMW и компютърният производител Intel . Първите прототипи са създадени на базата на 7-Series, като съвсем скоро ще се появят по пътищата, съобщи вицепрезидентът на безпилотната програма на Intel – Кати Уинтър, цитирана от изданието Engadget.

Презентацията на първата безпилотна „седмица” на BMW се е състояла на закрито мероприятие в Сан Хосе, щата Калифорния. На автомобила е поставено сложно оборудване, включващо камери на израелската компания MobilEye, която фирмата Intel купи на наскоро за 15,3 млрд. долара.

Intel и MobilEye ще отговарят за оборудването и за усъвършенстваното на програмите за „изкуствен интелект”. На свой ред баварският автомобилен производител ще се заеме с подготовката на тестовите прототипи, както и със самите тестове и с осигуряването на тяхната безопасност.

Очаква се до края на 2017 г. по пътищата на САЩ и Европа да се появят поне 40 седана BMW 7-Series, на които ще бъдат тествани технологиите. Баварците се надяват да пуснат на пазара първия си сериен автомобил с напълно автоматично управление през 2021 г.

social position

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *